2023年江苏省无锡市中考英语真题(解析版).docx
《2023年江苏省无锡市中考英语真题(解析版).docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2023年江苏省无锡市中考英语真题(解析版).docx(23页珍藏版)》请在咨信网上搜索。
江苏省无锡市2023年初中学业水平考试英语 (满分100分,考试时间100分钟) 第Ⅰ卷(客观题 共50分) 一、单项选择 在A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(本大题共14小题,每小题1分,共14分) 1. ________ is your hometown? I can’t find it anywhere on the map. A. What B. Which C. When D. Where 【答案】D 【解析】 【详解】句意:你的家乡在哪里?我在地图上找不到它。 考查特殊疑问句。What什么;Which哪一个;When什么时候;Where哪里。根据“I can’t find it anywhere on the map.”可知,此处指询问家乡的位置,应用where提问。故选D。 2. —Look at the boy on the right. What’s he doing? —He’s ________. A. doing some cleaning B. washing the dishes C. doing some shopping D. washing the clothes 【答案】A 【解析】 【详解】句意:——看右边的男孩。他在干什么?——他在打扫卫生。 考查动词短语辨析和常识。do some cleaning打扫卫生;wash the dishes洗碗;do some shopping购物;washing the clothes洗衣服。根据图片显示可知,男孩正在打扫卫生。故选A。 3. Think about it and ask ________: have you really done everything right? A. you B. yourself C. me D. myself 【答案】B 【解析】 【详解】句意:想一想,然后问自己:你真的把每件事都做对了吗? 考查反身代词。you你;yourself你自己;me我;myself我自己。根据“Think about it and ask”可知是指问自己,应用反身代词,结合“have you”可知应用yourself,故选B。 4. A new bridge was built ________ the Yellow River last year. A. around B. across C. against D. along 【答案】B 【解析】 【详解】句意:去年在黄河上建了一座新桥。 考查介词辨析。around围绕;across横穿;against反对;along沿着。根据常识可知桥应该是横跨黄河,用across,故选B。 5. —Thank goodness! The virus is gone. —Well, it’s ________ to say that. You’d better still wear a mask in public. A. too late B. late enough C. too early D. early enough 【答案】C 【解析】 【详解】句意:——谢天谢地!病毒消失了。——嗯,现在说还为时过早。在公共场合你最好还是戴口罩。 考查词汇辨析。too late太晚;late enough足够晚;too early太早;early enough足够早。根据“You’d better still wear a mask in public.”可知,在公共场合要戴口罩,故说“病毒消失了”还为时过早,排除A、B选项。too…to结构表否定,enough…to结构表肯定,此处指这样说还太早,表否定意义,故用too early。故选C。 6. Hey, Aunt Jenny! It’s you! I didn’t expect you ________ over. What a nice surprise! A. had come B. have come C. would come D. will come 【答案】C 【解析】 【详解】句意:嘿,珍妮阿姨!是你!我没想到你会过来。多么惊喜啊! 考查动词时态。由“didn’t expect”可知,主句时态是一般过去时,则从句也应为过去时态。“来”的动作发生在将来,应为将来时,故空格处为过去将来时,结构是would do。故选C。 7. Dressing up as a ghost is ________ unusual in our culture. People think it will bring bad luck. A. hardly B. hard C. highly D. high 【答案】C 【解析】 【详解】句意:在我们的文化中,扮鬼是极不寻常的。人们认为这会带来厄运。 考查词汇辨析。hardly几乎不;hard困难的,努力地;highly非常;high高的。根据“People think it will bring bad luck.”可知,扮鬼在中国文化中是非常不寻常的,highly unusual“极不寻常”,副词highly修饰形容词unusual。故选C。 8. —You’ve been so quiet today, Tom. Talk to me. Say something. ________! —What am I supposed to say after all this? Just leave me alone! A. Something B. Anything C. Everything D. Nothing 【答案】B 【解析】 【详解】句意:——你今天很安静,汤姆。跟我说话。说点什么。任何事情都行!——发生了这一切,我该说什么?别烦我! 考查代词辨析。Something某事;Anything任何事;Everything每件事;Nothing无事。根据“You’ve been so quiet today, Tom. Talk to me. Say something. ...!”可知,让汤姆说什么都行,故选B。 9. Oh, come on! ________ you doubt everything I say? I’m not a three-year-old! A. Can’t B. Can C. Mustn’t D. Must 【答案】D 【解析】 【详解】句意:哦,别这样!你非得要怀疑我所说的一切吗?我不是三岁小孩! 考查情态动词的用法。Can’t不能;Can能;Mustn’t禁止;Must偏要,非得。根据“...you doubt everything I say? I’m not a three-year-old!”可知,此处是抱怨的语气,“你非得要怀疑我所说的一切吗”,用must表示“偏要、非得”。故选D。 10. I will try my best to help you, ________ I don’t know what to start with yet. A. whether B. since C. though D. until 【答案】C 【解析】 【详解】句意:我将尽力帮助你,虽然我还不知道从何做起。 考查从属连词辨析。whether是否;since自从;though虽然;until直到。根据“I will try my best to help you, ...I don’t know what to start with yet.”可知,前后构成让步关系,用though引导让步状语从句。故选C。 11. Stop asking ________ questions. Everyone is laughing at you. A. so wise B. such wise C. so silly D. such silly 【答案】D 【解析】 【详解】句意:别再问这些愚蠢的问题了。每个人都在嘲笑你。 考查so与such的区别以及形容词辨析。wise明智的;silly愚蠢的。so修饰形容词,such修饰名词,此空要修饰名词questions,应用such修饰。根据“Everyone is laughing at you”可知,此处指不要问愚蠢的问题,故选D。 12. —You know ________? In 12 hours! — That’s crazy. How is it even possible? A. how soon we must finish the task B. how often we must finish the task C. how soon must we finish the task D. how often must we finish the task 【答案】A 【解析】 【详解】句意:——你知道我们要多久完成任务吗?12小时内!——这太疯狂了。这怎么可能? 考查宾语从句。分析句子结构可知,从句用陈述语序,排除C和D选项。根据“In 12 hours”可知,in+一段时间,要用how soon引导宾语从句,故选A。 13. —Let’s go and get something to eat. What do you ________? —How about fish and chips? A. suggest B. imagine C. suppose D. insist 【答案】A 【解析】 【详解】句意:——我们去吃点东西吧。你有什么建议?——鱼和薯条怎么样? 考查动词辨析。suggest建议;imagine想象;suppose设想;insist坚持。根据“How about fish and chips”可知,询问对方的建议,故选A。 14. —It looks as if we’re going to lose. —________? We’ve never won a game. Not even once. A. Who cares B. You sure C. Who knows D. You kidding 【答案】A 【解析】 【详解】句意:——看起来我们要输了。——谁在乎呢?我们从来没有赢过一场比赛。一场都没有。 考查情景交际。Who cares谁在乎呢;You sure你确定;Who knows谁知道;You kidding你在开玩笑。根据“We’ve never won a game. Not even once.”可知,一次都没赢过,所以不在乎。故选A。 二、完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 I knew Marty’s magic was fake (假的), but I just couldn’t prove it. One day I caught a lucky break. At lunch, Marty was going on about how he could make things ___15___. He had a ring in one hand and a pencil in the other. That’s when I ___16___ it: a thin piece of fishing line around the end of the pencil and attached (连接) to Marty’s shirt! Sure enough, he made it by sliding (滑动) the ring over the pencil and hanging it from the line. No one else ___17___ the line, and soon the whole dining hall was cheering. When the crowds were gone, I walked over. It was time to ___18___ the Magic Marty show. “I know how you did it,” I said, looking him right in the eye. “___19___,” Marty replied. “But the first law of magic is that…” “It was the fishing line.” Marty became ___20___. He looked a bit worried. Without all his confidence, he seemed more normal (平常). I suddenly felt bad. “So, are you going to tell other people?” he asked. I thought about it for a moment. If I did, I would ___21___ be able to prove that Marty’s magic was fake. But would that really make me feel happy? What about Marty? He might ___22___ his new friends. How would that make him feel? “Nah,” I said. “It will be a ___23___ between you and me.” Marty let out a relieved sigh, and I turned to walk away. “Wait!” Marty jumped in front of me. “You’ve got a pretty good eye for magic. If you’ re ___24___, I have an idea.” That’s how the Magic Marty and Mysterious Matt Lunch Show began. 15. A. disappear B. grow C. float D. change 16. A. saw B. heard C. felt D. smelt 17. A. confirmed B. noticed C. explained D. supported 18. A. watch B. praise C. create D. end 19. A. Indeed B. Maybe C. However D. Anyway 20. A. polite B. crazy C. silent D. curious 21. A. finally B. properly C. easily D. mainly 22. A. make B. leave C. greet D. lose 23. A. trick B. secret C. present D. reward 24. A. surprised B. impressed C. satisfied D. interested 【答案】15. C 16. A 17. B 18. D 19. B 20. C 21. A 22. D 23. B 24. D 【解析】 【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者揭穿了同学魔术的秘密。 【15题详解】 句意:午餐时,马蒂一直在说他如何东西漂浮起来。 disappear消失;grow生长;float漂浮;change改变。根据“a thin piece of fishing line around the end of the pencil and attached (连接) to Marty’s shirt! Sure enough, he made it by sliding (滑动) the ring over the pencil and hanging it from the line.”可知,马蒂利用一根钓鱼线,让戒指穿在线上,造成漂浮在铅笔上的假象。故马蒂说他可以让东西漂浮起来。故选C。 【16题详解】 句意:就在那时,我看到了它:铅笔末端有一根薄薄的钓鱼线,绑在马蒂的衬衫上! saw看见;heard听见;felt感觉;smelt闻起来。根据“a thin piece of fishing line around the end of the pencil and attached (连接) to Marty’s shirt!”可知,作者看见铅笔末端有一根钓鱼线。故选A。 【17题详解】 句意:没有其他人注意到这根线,很快整个餐厅都在欢呼。 confirmed确认;noticed注意;explained解释;supported支持。根据“No one else…the line, and soon the whole dining hall was cheering.”可知,没有人注意到这根线,都以为马蒂真的可以让东西漂浮起来。故选B。 【18题详解】 句意:是时候结束魔术马蒂的表演了。 watch观看;praise称赞;create创造;end结束。根据上文可知,作者一直想证明马蒂的魔术是假的,现在被他发现了证据,于是想要结束马蒂的魔术表演。故选D。 【19题详解】 句意:“也许吧,”马蒂回答。 Indeed的确;Maybe也许;However然而;Anyway无论如何。根据“I know how you did it”及“But the first law of magic is that…”可知,作者告诉马蒂自己知道他的魔术是如何做到的,马蒂不以为然,觉得作者不可能知道,于是说“也许吧”,表示一种轻松的心态。故选B。 【20题详解】 句意:马蒂沉默了。 polite有礼貌的;crazy疯狂的;silent沉默的;curious好奇的。根据“It was the fishing line.”及“He looked a bit worried. Without all his confidence, he seemed more normal”可知,作者拆穿了魔术的秘密,马蒂之前的自信消失了,变得沉默。故选C。 【21题详解】 句意:如果我告诉其他人,我就能证明马蒂的魔法是假的了。 finally最终;properly正确地;easily容易地;mainly主要地。根据“”If I did, I would…be able to prove that Marty’s magic was fake.可知,如果作者把魔术的秘密告诉他人,最终就能证明马蒂的魔术是假的。故选A。 【22题详解】 句意:他可能会失去新朋友。 make制作;leave离开;greet打招呼;lose失去。根据“He might…his new friends.”可知,如果魔术的秘密被揭穿,马蒂因为自己的魔术而结交的朋友就有可能会失去。故选D。 【23题详解】 句意:这将是你我之间的秘密。 trick诡计;secret秘密;present礼物;reward奖励。根据“It will be a…between you and me.”可知,作者最后决定把知道马蒂魔术这件事当作两人之间的秘密。故选B。 【24题详解】 句意:如果你感兴趣,我有个主意。 surprised惊讶的;impressed印象深刻的;satisfied满意的;interested感兴趣的。根据“You’ve got a pretty good eye for magic. If you’ re…, I have an idea.”及“That’s how the Magic Marty and Mysterious Matt Lunch Show began.”可知,马蒂询问作者是否对魔术感兴趣,然后两人开始了魔术表演。故选D。 三、阅读理解 阅读下面的短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中选出最佳选项。(本大题共13小题,每小题2分,共26分) A London Bridge Michael Fiandaca Age 7·Illinois Best Friends Best friends have magic, not the kind you see. If you want to see it, love is the key. Eddie Schiller Age 9·New York Singing Irene Lu Age 8·Shanghai Home Home, a place to go after a day of fun. Home, a place to go after work is done. Home, a place where family gathers. Home, to be another place I would not rather. Jack Stewart Age 9·New Jersey 25. This is probably a page taken from _________. A. a magazine for children B. a magazine for adults C. a comic book for children D. a comic book for adults 26. All the four children _________. A. are from the US B. write poems well C. are under age 10 D. draw pictures well 27. Who described a place of interest? A Michael Fiandaca. B. Eddie Schiller. C. Jack Stewart. D. Irene Lu. 【答案】25. A 26. C 27. A 【解析】 【导语】本文是一篇应用文,介绍了几个孩子创作的画作和诗歌。 【25题详解】 推理判断题。根据“Age 7”、“Age 9”、“Age 8”等可知,本文介绍了孩子们创作的作品,包括诗歌和画作,故文章可能节选自儿童杂志。故选A。 【26题详解】 细节理解题。根据“Age 7”、“Age 9”、“Age 9”、“Age 8”可知,四个孩子都不到10岁。故选C。 【27题详解】 细节理解题。根据“London Bridge Michael Fiandaca”可知,Michael Fiandaca画了一个名胜:伦敦桥。故选A。 B 28. This reading material mainly introduces _________. A. a pet B. a book C. a club D. a writer 29. Pets and Their People is mainly about _________. A. how to care for animals B. how to train your pet C. how to protect animals D. how to feed your pet 30. To win a free copy of Pets and Their People, you must _________. A. fill in a form online before June B. write to Jess French C. get your parent’s permission D. join the book club 【答案】28. B 29. A 30. C 【解析】 【导语】本文介绍了Pets and Their People这本书。 【28题详解】 推理判断题。根据“BOOK OF THE WEEK”以及内容可知,这是对一本书的介绍。故选B。 【29题详解】 细节理解题。根据“This book has everything you need to know about caring for animals—it’s full of facts and helpful tips.”可知书中介绍了照顾动物的所有事。故选A。 【30题详解】 细节理解题。根据“For a chance to win a copy...Make sure you have a parent’s permission to enter.”可知想要赢得书,需要征得父母同意。故选C。 C Sam and I walked along the main street, the small buildings giving us a break from the sun. Through the window of the candy shop I could see tubes of colorful jelly beans. A sign on the window’s glass read LOST: Gold and blue necklace. Verry special. If found, call Chrissy at 555-9924. Chrissy had drawn a crayon version of the necklace at the bottom of the poster and a border made of orange exclamation points. The necklace looked different from the one I clutched (紧握) in my pocket, I decided. Rounder, bluer. The poster appeared old and weathered. It must have been put up months ago. “Hey,” Sam asked, “are you coming with me?” We continued to walk, and I noticed four more posters. Someone must have returned that necklace by now, I thought. Once home, I placed the necklace into my old yellow retainer box. I’d cleaned it out and made it my special place for special things. So far, it held twin miniature seashells, a pebble that looked exactly like a bird’s egg, and 11 half-burnt birthday candles. I looked at the stone, so clean and polished. Could it be Chrissy’s? Was it her “very special” necklace? “Uncle Coop,” I called, “would you take me to the store?” We went into town together and stopped at Luann’s. Uncle Coop let me borrow his cell phone to call the number on the poster. “Hello?” said a girl’s voice after one ring. “Hi,” I said, ▲ . “Is this Chrissy?” “Yes.” “Um, my name is Ryan. I think I may have something that belongs to you.” “My necklace?” Fifteen minutes later, I was sitting at a table across from Chrissy. We were drinking milkshakes and sharing an order of sweet-potato fries while Uncle Coop and Chrissy’s dad drank coffee at the counter. “It was a gift from my mom,” she said, “before she got sick.” Chrissy looked down at the blue stone in her hand. “I’m really sorry,” I said. “Holding on to it somehow makes things a little better,” she said. “Do you know what I mean?” I thought about the mean kids at school and how holding on to beautiful things often made me feel better. I nodded. “I think I do.” 31. Which word is the most suitable for ▲ ? A. patient B. excited C. nervous D. relaxed 32. What can we infer from the passage about the necklace? A. Chrissy had lost it in the candy shop. B. Ryan and Sam found it together. C. Chrissy’s mother bought it long ago. D. Ryan wanted to keep it at first. 33. Which is the best title for this story? A. An Honest Girl B. Lost and Found C. An Important Gift D. Family and Love 【答案】31. C 32. D 33. B 【解析】 【导语】本文是一篇记叙文,讲述了瑞安发现了克丽丝寻找丢失的项链的寻物启事,这条项链就在瑞安手中。最终瑞安把项链归还给了克丽丝。 【31题详解】 推理判断题。根据“The necklace looked different from the one I clutched (紧握) in my pocket”、“and I noticed four more posters. Someone must have returned that necklace by now, I thought.”可知,瑞安发现了克丽丝丢失项链的寻物启事,这条项链就在自己手中,但是她却一直暗自强调这条项链不是克丽丝的,克丽丝的项链肯定已经找到了。再结合下文,瑞安打算归还给克丽丝,于是给克丽丝打电话。在打电话时,瑞安因为之间的犹豫不决可能会感到紧张。故选C。 【32题详解】 推理判断题。根据“The necklace looked different from the one I clutched (紧握) in my pocket”、“and I noticed four more posters. Someone must have returned that necklace by now, I thought.”可知,瑞安发现了克丽丝丢失项链的寻物启事,这条项链就在自己手中,但是她却一直暗自强调这条项链不是克丽丝的,克丽丝的项链肯定已经找到了。再结合下文“I’m really sorry”可推断,瑞安想私自留下这条项链,于是对克丽丝表示抱歉。故选D。 【33题详解】 最佳标题题。通读全文可知,文章以克丽丝丢失一条项链为起点,讲述了瑞安从发现项链、到内心挣扎,最后再归还项链的过程。结合文章最后“I thought about the mean kids at school and how holding on to beautiful things often made me feel better.”可知,瑞安虽然“失去”了项链,但是最后找到了诚实善良的美好品质,故“Lost and Found”可作为文章标题。故选B。 D Pet parrots that are allowed to make video calls to other birds show signs of feeling less isolated, according to scientists. The study, which involved giving the birds a computer that they could use to make video calls, found that they began to engage in more social behaviors including preening, singing and playing. The birds were given a choice of which “friend” to call on a touchscreen computer and the study showed that the parrots that called other birds most often were the most popular choices. Ilyena Hirskyj-Douglas, of the University of Glasgow and a co-author of the study, said that video calls had helped many people feel less isolated in the last few years. She added, “There are 20 million parrots living in people’s homes in the USA, and we wanted to explore whether those birds might benefit (受益) from video calling too. If we gave them the chance to call other parrots, would they choose to do- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年江苏省无锡市中考英语真题解析版 2023 江苏省 无锡市 中考 英语 解析
咨信网温馨提示:
1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前自行私信或留言给上传者【Fis****915】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时私信或留言给本站上传会员【Fis****915】,需本站解决可联系【 微信客服】、【 QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【 服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【 版权申诉】”(推荐),意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:4008-655-100;投诉/维权电话:4009-655-100。
1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前自行私信或留言给上传者【Fis****915】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时私信或留言给本站上传会员【Fis****915】,需本站解决可联系【 微信客服】、【 QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【 服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【 版权申诉】”(推荐),意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:4008-655-100;投诉/维权电话:4009-655-100。
关于本文